• Kategorie
  • TERMOMETR KUCHARSKI DO MIĘSA KINGHOFF KH-3697

Symbol: KH-3697
17 zł
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 2-5 dni
Cena przesyłki 21 zł
Kurier 21 zł
Kurier FedEx (Happet) 21 zł
Kurier DPD (Hkarm) 21 zł
InPost Kurier (Ikonka) 21 zł
Kurier InPost (Chłopcy z Rancza) 21 zł
Kurier InPost (DROPCOM) 21 zł
Kurier InPost (GiftWorld) 21 zł
Kurier UPS (Hanipol) 21 zł
Kurier Ptak 21 zł
Kurier Kinghoff 21 zł
Kurier GLS (HandSfe) 21 zł
Kurier Alizoo 21 zł
Kurier InPost Berlinger 21 zł
Kurier TNT (Levenhuk) 21 zł
Kurier GLS (Office Support) 21 zł
Kurier Kringle 21 zł
Kurier DPD (AquaPlanet) 21 zł
Kurier Handbags 21 zł
Kurier DPD (PrezentyHurt) 21 zł
Kurier NIFE 21 zł
Kurier GP 21 zł
Kurier Hellux GLS 21 zł
Kurier GLS (Wings) 25 zł
Kurier Regnum 25 zł
Kurier Alltosport 25 zł
Kurier Platinet 25 zł
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 223759460

Zostaw telefon

Rzadko zdajemy sobie sprawę jak ważną i niedocenianą czynnością podczas przygotowywania potraw jest profesjonalne mierzenie ich temperatury podczas obróbki cieplnej. Zwykle polegamy na swoich, niestety często zawodnych zmysłach. Często do oceny potrawy używamy zmysłu wzroku i węchu. Czy w ten sposób jednak, np. po kolorystyce pieczonej sztuki mięsa, możemy coś powiedzieć o jej zewnętrznych partiach? Co jednak dzieje się wewnątrz? Jest to ważne zwłaszcza przy większych kawałkach pieczonych mięs. Możemy co prawda rozkroić mięso w trakcie pieczenia ale wtedy, i tak raczej oglądamy niż mierzymy. Tutaj z pomocą przychodzą nam profesjonalne termometry kucharskie. Zwykle są to wyspecjalizowane mierniki specjalnie przeznaczone do mierzenia temperatury potraw. Posiadają sondę, tj. rodzaj termoprzewodzącego szpikulca, który wkuwany jest w pieczone mięso. Dzięki niemu wiemy jaką temperaturę ma potrawa w środku.

Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:

  • wołowina powinna osiągnąć min. 63° C;
  • drób i wieprzowina -  min. 74° C przez co najmniej 2 minuty;
  • potrawy regenerowane - min. 75° C;
  • potrawy przechowywane - min. 63° C.

Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona  w kilku miejscach.

Specyfikacja:

- Termometr wykonany ze stali nierdzewnej.

- Czytelna tarcza z motywami zwierząt.

- Dokładność potwierdzona certyfikatem.

- Średnica tarczy ok. 5cm.

- Długość całkowita ok. 14cm.

- Wskazuje temperaturę od 0C do 120C.

Szerokość:
5
Wysokość:
5
Długość:
15
Kod CN:
90251980
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.